Dyrker du meget sport? Hvis svaret er ja, kender du også helt sikker vigtigheden af at få restitueret. Det er det der gør at din krop, får lov til at udvikle sig, så du kan gøre det endnu bedre næste gang.

Det er lidt lige meget om du spiller fodbold, tennis, basketball eller noget helt andet, du kommer ikke udenom at skulle restituere. Det er dog vigtigere at have meget fokus på det, hvis det er noget du gør meget. Også hvis du styrketræner meget er det vigtigt. Det er også derfor man tit ser at folk der styrketræner meget, har delt deres træningsprogram op i forskellige muskelgrupper alt efter dagene. På den måde giver de musklerne mulighed for at restituere, men hvor de samtidig kan træne dagligt. 

Behøver jeg aktivt at gøre noget?

For de fleste, behøver man ikke aktivt at gøre noget for at restituere. Det er egentligt bare at give din krop mulighed for at komme sig igen, efter at have skulle arbejde aktivt. Det kan bare gøres ved at slappe af, og holde den eller de dele af kroppen, som har være udsat, lidt i ro. Der hvor det kan være nødvendigt selv at gå ind og hjælpe kroppen, med forskellige metoder og redsbaker, er hvis du dyrker utroligt meget sport, og bruger din krop rigitg meget. Her får kroppen måske ikke den nødvendige tid til at komme sige, og du kan derfor hjælpe den lidt på vej.

Metoder til hjælp

Hvad er det så for nogle metoder der kan hjælpe mig på vej?

Du kender nok til massage, som nok er den mest kendte hjælp til folk der skal slappe ekstra af efter en træning. Der er også muligheder som isbad og recovery boots. En anden og lidt nyere metoder er floating. Floating foregår i en lukket tank, hvor du ligger i et bassin af saltvand. Det foregår oftest i en time, hvor din krop bare får lov til at ligge og komme sig efter for eksempel en træning. 

Floating bruger også til meget mere end restitution. Hvis du kunne tænke dig at vide mere, kan du læse mere om floating her.