Online dating er en populær måde for folk at finde kærligheden på og har eksisteret siden 1990’erne. Det ses normalt som et alternativ til at møde en person personligt på en bar eller gennem fælles venner. Der er mange fordele og ulemper ved online dating, som vi vil undersøge i denne artikel.

Hvad er online dating:

Online dating, eller netdating, som det også hedder, indebærer normalt, at du opretter en profil på et websted eller en app, (som for eksempel dating.dk), som indeholder dit navn, din alder, billeder og nogle oplysninger om dig selv. Derefter søger du efter andre profiler, der matcher dine interesser og sender dem beskeder. Hvis de også er interesserede i dig, kan I begynde at chatte og planlægge at mødes.

Fordele:

-Der er mange forskellige datingwebsteder og apps at vælge imellem, så du kan finde en, der passer til dine interesser og din personlighed.

Du kan tage dig god tid til at gennemgå potentielle matches, før du beslutter dig for, om du vil kontakte dem eller ej.

Du kan kommunikere med potentielle matches via sms, e-mail eller chat, før du mødes personligt.

Ulempe:

Du kan være uheldig at møde en person, som har udgivet sig for at være en helt andre, både udseendesmæssigt, men også personlighedsmæssigt.

Hvad er almindelig dating?

Almindelig dating er den måde, hvorpå de fleste mennesker møder deres partnere, normalt gennem fælles venner. Nogle finder måske kærligheden på arbejdet eller i skolen, og nogle finder den endda ved et tilfælde.

Fordele

Du kan beslutte, om du vil have et forhold baseret på personens personlighed snarere end på udseendet.

Der er ingen skjulte forventninger om, hvilken type forhold, du vil have.

Du kan tage dig god tid til at lære personen at kende, før du indgår en aftale.

Ulempe

Den største ulempe er, at man hurtigt kan vurdere og dømme ud fra personlighedens udseende frem for det indre. Hvilket godt kan virke koldt og upersonligt.