Hører du til den gruppe, der særligt nemt ved at få krampe under fysisk aktivitet? Så kan det være, at du skal læse lidt mere om, hvad elektrolytter er. Elektrolytter er et kosttilskud, som oftes kan findes som brusetabletter, og som opløses i vand. 

Elektrolytter er noget som vi alle har i kroppen, eftersom elektrolytter er salte som natrium, kalium, klorid og magnesium. Du får naturligt saltene når du spiser og drikker, og desuden udsikller du dem igen med urin og når du sveder. 

Et godt tidspunkt at tage elektrolytter på er når du “salt sveder” meget, eller når du oplever kramper under eller efter din træning. Når det kommer til, hvor mange elektrolytter du skal indtage, kommer det dog an på mange ting. Helt overordnet handler det om, at man skal kende sin krop og mærke efter under sin træning, hvad der passer bedst for en selv. Det anbefales, at man følger instruktionerne på produkterne. 

Hvorfor er det så godt tage elektrolytter?

Man kan sige, at fordelen er ved at tage elektrolytter er, at de først og fremmest bidrager til væskebalancen og ens vækseoptag. Eftersom der er natrium i elektrolytter, som er det som der primært er med til at styrer væskebalancen og saltbalancen. Hvis du eksempelvis er en sportsudøver og sveder meget under din træning, så får du også udskillet mange af dine elektrolytter. Det kan højst sandsynligt være årsagen til, at de får kramper under og efter deres træning. Siden kroppen ikke selv kan producerer elektrolytter, er det derfor også vigtigt, at man indtager elektrolytterne gennem sin kost. 

Der er måske ikke så mange der ved det, men man kan tabe op til 2 liter væske og desuden at man tabe op til 3-4 gram salt i timen gennem sved. Man kan derfor undrvejs i sin træning, drikke sportsdrikke, der indeholder elektrolytter. 

Du kan i øjeblikket finde nogle elektrolytter som brusetabletter til en billig pris, som du kan læse mere om her.