Akupunktur er en form for traditionel kinesisk medicin, der har været praktiseret i århundreder. Det indebærer, at man indfører tynde nåle i kroppen på bestemte punkter for at lindre smerter eller behandle visse helbredstilstande.

Der er et voksende antal videnskabelige beviser, der støtter brugen af akupunktur til forskellige helbredstilstande, herunder smertelindring, kvalme, allergi, stress og angst. Akupunktur anses generelt for at være sikkert, når det udføres af en uddannet og autoriseret behandler såsom Akugraf i Aalborg.

 

Hvad kan akupunktur ellers hjælpe på

Nyere undersøgelser har vist, at akupunktur kan være en effektiv behandling af en række forskellige tilstande. Disse omfatter kroniske smerter, migræne og menstruationskramper. Akupunktur er også ved at blive undersøgt som en mulig behandling af andre sygdomme som f.eks. gigt, kræft og hjertesygdomme.

 

Akupunktur mod stress

Akupunktur har været brugt i århundreder i traditionel kinesisk medicin (TCM) til behandling af en lang række forskellige lidelser. I de seneste år har den vundet popularitet i den vestlige verden som en alternativ behandling af stress og angst. En række undersøgelser har vist, at akupunktur kan være effektiv til at reducere stress- og angstniveauet. En undersøgelse fandt ud at akupunktur var i stand til at reducere stressniveauet betydeligt hos en gruppe medicinstuderende under deres eksamener. En anden undersøgelse viste, at akupunktur er effektiv til at reducere angstniveauet hos personer med generaliseret angstlidelse.

 

Akupunktur mod allergi

Allergier er noget, der kan gøre livet svært i forårs- og sommermånederne. Pollen fra blomstrende planter giver irritation hos dem, der har dem, og gør deres dage fulde af smerte samt ubehag. Heldigvis er der hjælp at hente – nemlig med akupunkturbehandling.

Påbegyndes behandlingen før eller lige i starten af allergisæsonen, så er der gode forudsætninger for, at man helt kan slip af med allergi med akupunktur.

Resultaterne af akupunktur på allergipatienter er meget lovende. Faktisk er det blevet bevist, at denne form for alternativ behandling kan være lige så effektiv til at lindre symptomer og forbedre livskvaliteten som traditionelle metoder som medicinske præparater. 

 

Så har du allergi som du gerne vil til livs, så burde du overveje akupunktur som behandlingsform.