Hvis du er typen, der godt kan lide at gå op i indretning, så kan det være, at du har overvejet at male en væg i huset. Men det kan være, at du skal gøre det lidt mere specielt ved at gøre det med indfarvet spartel. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kommer i mål med at få indfarvet spartel til væggen.

Mere liv på væggen

Der er mange, der vælger at male en væg i stuen eller lignende. Det kan også være rigtig flot, og det er noget, der kan give lidt mere spil i boligen. Men hvis du virkelig gerne vil have noget med liv i, så kan du med fordel få indfarvet spartel på væggen. Hvis du har lyst, så køb spartelmasse med farve. Der er masser at farve at vælge mellem, så det kan være, at du skal i gang med at lede, så du finder den farve, der passer bedst til dit hjem og din personlige stil.

Mat og fløjlsagtigt

Noget af det fede ved indfarvet spartel er også, at det giver en helt speciel tone på væggen. Når man bruger indfarvet spartel, så får man nemlig en væg, der er mere mat og fløjlsagtigt. Man kan også lave mønstre, og det er noget, der giver meget mere spil. Det er vigtigt, at man gør noget ud af sit hjem, så det er et sted, man kan lide at være, for det er trods alt et sted, hvor man kommer til at bruge en hel del af sin tid.

Du kan gøre det selv

En anden fordel ved indfarvet spartel er også, at det er noget, du selv kan gå i gang med at gøre. Inden du går i gang, så er det vigtigt, at du sørger for at væggen er glat og jævn. Det kan du gøre ved først at behandle den med medium sandspartel, og så kan du endda bruge sandpapir for at få væggen helt glat. Når du har gjort dette, så kan du med fordel bruge noget grunder, og så er det glans, der skal på.

Så kommer spartlen

Når du så skal i gang med selve spartlen, så er det vigtigt, at du starter med at lave et tyndt lag, hvor du bruger en begrænset mængde indfarvet spartel. Det er bedst, hvis man bruger en dobbeltbladet spartel, hvor du påfører den indfarvede spartel i diagonale bevægelser. Det betyder, at du skal gøre et skråt og på kryds og tværs.

Populært i mange danske hjem

I dag er der mange danskere, der er vilde med trenden med en indfarvet spartel. Det kan man godt forstå, for det er en måde at få en speciel væg på i hjemmet, og det kan se enormt stilet og luksuriøst ud. Det kan være, at du skal i gang med at finde ud af, hvilken farve indfarvet spartel, du godt kunne tænke dig at have i hjemmet. Der er heldigvis nok at vælge mellem, så du skal nok finde noget, du kan lide.