Er det rav eller ej?

Generelt set vejer rav ikke særlig meget. Rav vejer faktisk kun en tredjedel af det som en sten vejer. Når du står med et stykke rav i hånden, føles det blødt i forhold til sten som føles hårde og kolde. Hvis du f.eks. tager en sten og ridser i ravet, så kan du hurtigt vurdere om der nu også er tale om rav. Der vil springe små splinter af ravet hvis det er ægte.

Er du i tvivl, kan du altid samle det som du mener er rav og få en ekspert til at vurdere det. Rav er penge værd, så hvis du er heldig at finde noget, så kan du sagtens få penge for det. Mange virksomheder opkøber rav og omdanner det bl.a. til smykker.

Men hvordan ser rav egentlig ud? Det er ret relevant at vide, hvis du vælger at gå på jagt efter netop rav. Omkring 80% af det rav, du kan finde i Danmark, har den karakteristiske matte og gullige farve, du kender fra smykker med rav i.

Rav kan dog findes i mange forskellige farver, og derfor er det så smart at have en ravlygte fra Ravfund.dk med dig, når du skal på jagt efter rav. Med denne ravlygte, skal du ikke tænke over, om det gullige stykke sten mon er rav eller blot en sten. Du kan blot lyse med lygten fra Ravfund.dk og finde svaret.

Hvor kan jeg finde rav?

Hvor henne i Danmark kan du så finde rav henne? Strandende ved Vesterhavet et rigtig godt udgangspunkt, da rav skylles op fra stranden fra Vesterhavet af og ender derved på de danske strande ved vesten.

Dog kan du også finde rav på de fleste andre strande i Danmark, hvis du er heldig. Nogle ting ved stranden gør den dog mere attraktiv end andre. For eksempel er de brede og lavvandede strande de bedste, når det gælder ravjagt.

Led efter rav med en ravlygte

Hvis du vil gøre det en del lettere at finde rav og samtidig slippe for at skulle lave en masse tests efterfølgende så skal du bruge en af de kraftige ravllygter som bruges i mørket. Ravlygter lyser med en bestemt bølgelængde, som får ravet til at lyse op med en kraftig gul farve, som gør det meget lettere at se ravet blandt muslinger, tang og søstjerner som findes på stranden.

Der findes mange forskellige slags ravlygter, og det er derfor en god idé, hvis du på forhånd tager stilling til hvordan du vil bruge den, og derfor undersøger de forskellige muligheder. Nogle lygter egner sig kun til land, mens andre kun egner sig til at lede i vand, og nogle helt tredje egner sig til begge dele. Der er også forskel på lygter lavet til ravjagt i dagslys, og ravlygter til mørke.