De sidste år har der været en sand eksplosion af produkter med organisk og vegansk fokus. Det er nemlig ikke bare vores kost eller vores vaskemiddel, som vi i mange tilfælde gerne vil have fri for animalsk indhold – det er også vores skønhedsprodukter!

Holdning eller bedre produkt?

Der kan være mange forskellige grunde til, at man ønsker sine produkter veganske. En af årsagerne kan være, at vi som forbrugere er meget veluddannede og ofte handler politisk motiveret. Mange vælger med andre ord at købe mere vegansk, alene af den grund at det kan være det rigtige at gøre. Mange køber nemlig ind på bløde værdier, hvorfor det er væsentligt, at produkter f.eks. er netop veganske og også gerne cruelty fri, hvor sidstnævnte er garantien for, at de forskellige produkter ikke er testet på dyr o.l.

I mange andre tilfælde kan der være tale om, at veganske produkter er bedre for os. Når man f.eks. køber veganske hårprodukter, er der tale om produkter uden kemi, parabener og meget andet. Det betyder naturligvis, at man ikke kommer disse ingredienser i håret – men derimod kun får indhold fra naturen selv. Det kan være med til at give et sundere og stærkere hår, ligesom hovedbunden ikke udsættes for kemi, som f.eks. kunne føre til irritationer og rødme. 

For nogle forbrugere er det naturligvis også de samlede egenskaber, som vejer tungt. Produkterne er nemlig ofte en smule mere bekostelige, når de er veganske, hvorfor man skal tage aktivt stilling til, om man vil betale den højere pris. Dog er en bedre samvittighed og ikke mindst bedre produkter til hud, hår og negle med til at skabe kraftig overbevisning om, at det er det helt rette valg.

Du skal med andre ord vælge at investere i veganske hårprodukter, fordi det er bedre for både vores fælles klode og for din krop. Heldigvis er produkterne ikke lige så dyre som tidligere, i kraft af at de bliver mere almindeligt tilgængeligt blandt stadig flere og flere udbydere. Det gør det både nemmere og billigere at træffe det rette forbrugervalg.